Karoline utslått i forsøket i London OL

 
Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til ny personlig rekord med tiden 15.24.86, og endte på 13. plass i sitt forsøksheat på 5.000 meter under de olympiske lekene i London. Karoline var litt preget av stundens alvor men holdt lenge følge med hovedfeltet før tempoet ble skrudd opp de to siste rundene. – Det var kjempeartig og være med, og så lenge jeg løper fortere enn jeg har gjort før, må jeg være fornøyd, fortalte Karoline til NRK like etter løpet. Hun følte likevel ikke at hun hadde hatt noen toppdag.
– Jeg var litt tung til beins og nesten litt skjelven i kroppen. Kanskje var jeg litt preget av stundens alvor, for det var stort å få være med her, smilte Karoline som trass i et langt skadeavbrekk i vår har rukket å komme i god form. Vinner av heatet ble Tirunesh Dibaba foran Meseret Defar. Begge under 15 min. I
 
finalen vant Meseret Defar (bildet)
, Etiopia på 15.04